Medové řezy
Medové řezy
suroviny :
- 250 g másla
- 100 g mléka
- 300 g cukru krupice
- 3 lžíce medu
- 3 vejce
- 400 g hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- Náplň:
- 250 g másla
- 1 Salko
- 2 zakysané smetany
- trochu cukru
- ořechy
- postup :
-
V hrnci nebo míse nad parou pomalu
zahříváme máslo, mléko, cukr a med, do
úplného rozpuštění másla (hmota je spíš
jen teplá, ne horká).
Do lehce prochladlé máslové hmoty
vyšleháme vejce a mouku se sodou. Toto
těsto pak rozetřeme na 4 plechy s
pečícím papírem (na každý přibližně 6 lžic
těsta) a upečeme dohněda při 170°C.
Necháme zchladnout.Okraje plátů odkrojením zarovnáme
(odřezky schováme) a každý plát po délce
rozřízneme na 3 pruhy (4 x 3=12 pruhů,
při plnění nádivkou přijdou 4 pruhy na
sebe, vzniknou 3 dlouhé řezy).
Smícháme zakysanky s trochou cukru
moučka.
Zvlášť vyšleháme máslo a vyšleháme doněj Salko.
Při plnění pruhy mažeme střídavěmáslovým krémem a zakysanou
smetanou. Celý řez pak omažeme
krémem a posypeme rozmixovanými
odřezky se strouhanými oříšky.