Jdi na obsah Jdi na menu
 


Medové řezy

Medové řezy

 

suroviny :

 

 

250 g másla
 
 
100 g mléka
 
 
300 g cukru krupice
 
 
3 lžíce medu
 
 
3 vejce
 
 
400 g hladké mouky
 
 
1 lžička jedlé sody
 
 
Náplň:
 
 
250 g másla
 
 
1 Salko
 
 
2 zakysané smetany
 
 
trochu cukru
 
 
ořechy
 
 
postup :
 

V hrnci nebo míse nad parou pomalu

 

zahříváme máslo, mléko, cukr a med, do

 

úplného rozpuštění másla (hmota je spíš

 

jen teplá, ne horká).

 

Do lehce prochladlé máslové hmoty

 

vyšleháme vejce a mouku se sodou. Toto

 

těsto pak rozetřeme na 4 plechy s

 

pečícím papírem (na každý přibližně 6 lžic

 

těsta) a upečeme dohněda při 170°C.


Necháme zchladnout.

 

Okraje plátů odkrojením zarovnáme

 

(odřezky schováme) a každý plát po délce

 

rozřízneme na 3 pruhy (4 x 3=12 pruhů,

 

při plnění nádivkou přijdou 4 pruhy na

 

sebe, vzniknou 3 dlouhé řezy).

 

Smícháme zakysanky s trochou cukru

moučka.

 


Zvlášť vyšleháme máslo a vyšleháme do

něj Salko.


Při plnění pruhy mažeme střídavě

máslovým krémem a zakysanou

smetanou. Celý řez pak omažeme

krémem a posypeme rozmixovanými

odřezky se strouhanými oříšky.

starocesky-medovnik_dsc1992.jpg