Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čokoládový dort

Čokoládový dort

 

suroviny :

 

 

Těsto:
 
 
6 ks bílků
 
 
1 špetka soli
 
 
1 lžíce kakaa
 
 
6 lžic cukr krupice
 
 
5 lžic polohrubé mouky
 
 
2 lžíce oleje
 
 
6 ks žloutků
 
 
1,25 prášku do pečiva
 
 
 
 
Krém:
 
 
1 ks čokolády na vaření
 
 
120 g cukr moučka
 
 
1 vanilkový cukr
 
 
120 g másla
 
 
postup :
 

Připravíme s korpus.

Cukr, mouku, olej,

žloutky, kakao, sůl a

prášek do pečiva

ušleháme dohladka.

Přimícháme ušlehaný

sníh z bílků.

Těsto nalijeme do

máslem vymazané a

hrubou moukou

vysypané dortové formy a

pečeme při 190 °C asi 30

minut. Po upečení

necháme korpus

vychladnout.

Zatím si připravíme krém.

Změklé máslo ušleháme s

moučkovým a vanilkovým

cukrem a rozpuštěnou

čokoládou přibližně 10 -

15 minut do hladké a

nadýchané pěny.

Vychladlý korpus

potřeme připraveným

krémem, posypeme

nastrouhanou čokoládou.

Skvělý čokoládový dort

dáme do lednice

ztuhnout. Ztuhlý

čokoládový dort

nakrájíme a můžeme

podávat.

dort.jpg