Bábovka
Bábovka
suroviny:
půl hrnku mléka
1,5 polohrubé mouky
postup :
Vše smícháme v hladké polotekuté těsto,
vlijeme do vymazané a hrubou moukou
nebo strouhankou vysypané formy a
pečeme ve vyhřáté troubě (ze začátku
180 °C, pak zmírnit na 160 °C) dokud
vpíchnutou špejli nevytáhneme suchou. V
normální troubě asi 30 minut, v
horkovzdušné 15 minut, záleží ale na
troubě a tvaru formy.
Můžeme obměnit přidáním kakaa, rumu,
kokosu, oříšků, čokolády, jablek nebo
cukety (to ubereme trochu mléka) +
kakaa. Prakticky cokoliv dobrého, těsto to
unese. Pokud se nám chce a máme čas
a šlehač, můžeme vejce rozdělit, bílky
ušlehat a vmíchat je spolu s mouku a
práškem do pečiva k ostatním
ingrediencím, které jsme mezitím trochu
utřeli.